Nálunk jártak:

   Szilágyi Róbert             Horváth József              Merza Sándor
    Előtte|Utána              Előtte|Utána               Előtte|Utána


                       Dr. Soós Bea
                       Előtte|UtánaVélemények:

• Kedves Emese!
Le szeretném írni a tapasztalataimat, amit az elmúlt 1 hónap alatt szereztem. A táplálkozási tanácsaidat követve, leszoktam a kávézásról. Testalkatom szemmel láthatóan változott, a combom felső része és a hasam karcsúsodott. Ahogyan mondtad, mentálisan is frissebb lettem, a gondolataim lendületesebbek és megoldáscentrikusabbak lettek. Fizikálisan is jobban bírom a házimunkát, van kedvem itthon munka után is tevékenykedni, nem fáradok el olyan hamar, mint korábban. A legörömtelibb változás az egészségügyi állapotomban, hogy az évek óta tartó nagyon erős parlagfű allergiám töredékére csökkent, majdnem tünetmentes vagyok. Óriási öröm ez számomra, hiszen még nálad augusztus végén nagyon erős allergiás reakciót produkáltunk. A párom is kitartóan követi a helyes étkezési szokásokat, amiket átbeszéltél vele, fogyott, szemmel látható a változás.
Életem egyik legjobb befektetésének bizonyult, hogy felkerestünk!
Üdvözlettel: M. Henriett és Á. Imre, 2019-10-31

• Az anyagcseretípus-mérésnek köszönhetően 6 hét alatt 10 kg-ot fogytam.
Három szem vérnyomáscsökkentő gyógyszerből mára már egy szemet szedek.
A szédülésem megszűnt, közérzetem jó. Ébredés után 1-2 perc múlva már kipihenten ki tudok kelni az ágyból.
Nagyon szeretem a gyümölcsöt szinte minden este gyümölccsel zártam a napot, ezen változtatnom kellett ez az átállás volt számomra a legnehezebb. Ha időm engedi, sokat sportolok.
Üdvözlettel: M. Sándor, Szentes, edző.

• A mérés óta nagyon megváltozott az életem! Én nem gondoltam volna, de tényleg hihetetlen. Tele vagyok energiával, nagyon bírom a melót, és a hegyre is úgy megyek fel a bringával, hogy már az utolsó szakaszban sem tolom. 40-es nadrág helyett 36-ost hordok. Ruhatáramat is sikerül lassacskán átrendeznem. És ami a legfontosabb, hogy a nők jobban tapadnak rám, mint eddig, pedig sosem volt panasz. De ez eszméletlen. Keskenyebb lett az arcom. Az ismerőseim is azt mondják, hogy látványosan fogytam. Nagyon jól érzem magam a bőrömben! Ha emlékszel, én voltam, aki minden nap fogyasztott tejterméket és nagyon komoly kihívásnak tartottam, hogy ne fogyasszak többet. Meg kell, hogy mondjam, abszolút nem volt nehéz a tejtermékek elhagyása. Elkezdtem olyan kajákat enni, amiket ajánlottál, és nagyon jó hatással voltak rám már az első naptól kezdve. Emlékszem, hogy említetted, hogy csináljak havonta egy olyan napot, amikor visszatérek egy napra a régi szokásaimhoz. Igazából nem tettem meg, nem akarom rosszul érezni magam.
Köszönöm. D. P.

• Az induló súlyom 86,8 kg volt, ma reggel pedig 74,1 kg-ot mértem. A súlycsökkenés méretcsökkenéssel is járt: 48-as ruhaméretem mostanra 40-42 méretre módosult, sokkal csinosabb és fiatalosabb holmikat tudok vásárolni magamnak. Természetesen nagyon örülök neki, és "csak úgy mellékesen": a mérés óta nem szedek sem emésztést segítő, sem hashajtó gyógyszereket, a sűrűn jelentkező migrénes fejfájásom a mai napra szinte teljesen megszűnt. Az étrendet az első három hónapban szó szerint betartottam, ma kicsit lazítottam rajta, de még így is csökken a súlyom. (Jucus)

• Kedves Emese!
Először is nagyon szépen köszönöm még egyszer segítségét és táplálkozásom nyomon követését, továbbá a leveleimre írott válaszokat! Nem vagyok az a tipikus hozzászóló, vagy megmondóember-típus, de most kivételt teszek és leírom tapasztalataimat az Ön által bemért és részemre összeállított diétával kapcsolatban. Teszem mindezt azért, mert azt gondolom, hogy az Ön programjával nagyon sok beteg vagy betegeskedő ember nyerné-nyerheti-nyeri vissza egészségét. Remélem, segíthet ez az írás bárkinek egy jó döntésben, hogy új életet kezdjen vagy a jelenlegin sikeresen változtasson (és ezek tényleg nem nagy szavak). Ez kicsit úgy hangzott, mintha nagyon mélyről jöttem volna fel, ezért megjegyzem, de mondtam is Emesének, hogy kiváló sportolói múlttal rendelkezem – ami persze tudom, hogy nem egyenlő az egészséges életmóddal.
Bizonyára Ön is emlékszik, hogy emésztési problémáim vezettek Önhöz néhány hónappal ezelőtt. Egyik természetgyógyász barátom ajánlotta Önt, aki sok olyan emberrel találkozott, akik korábban jártak Önnél és látta rajtuk a pozitív változásokat. Az Önnel való találkozás és a vizsgálat is szimpatikus volt, közvetlen, baráti környezetben zajlott, de ami utána következett, az sarkallt inkább e sorok leírására. Amikor eljöttem Öntől a hónom alatt a sok dokumentummal, már akkor tudtam, hogy jó útra értem. Azt már egy ideje éreztem, hogy változtatnom kell az étkezési szokásaimon, meg is próbáltam egy-két dolgot – több-kevesebb sikerrel, inkább kevesebbel. Most így utólag csak azt érzem, hogy hamarabb kellett volna elmennem Önhöz.
A diétát hanyagul kezdtem, mivel éppen egy nagy utazás következett a mérés után, de azért igyekeztem nem bevinni a tiltott dolgokat. Aztán mikor belevágtam, éreztem rögtön, hogy ez az én utam. Már az első napokban nagy változásokon mentem keresztül: pillanatok alatt megszűntek emésztési gondjaim, hasi panaszaim, sőt nagyon gyorsan elkezdett laposodni a hasam és kitisztulni a fejem. Elképesztően megnőtt a koncentrációs képességem, fáradhatatlanná váltam fizikailag és szellemileg egyaránt, ami természetesen azóta is tart. Teljesen megszűntek a vércukorszintem ingadozásai és az azokból adódó panaszaim, kicsit később pedig a keringési problémáimból adódó lábfájásom is megszűnt. Nem voltam soha kövér, de némi felesleg volt rajtam. Főleg, hogy egy izomszakadást követő műtét után keveset mozogtam. A diétát elkezdve nagyon gyorsan kezdtem súlyt veszíteni, és azt gondolom, hogy izmot nem, csak felesleges zsírt. Az edzéseket újra elkezdtem és gyors fejlődésnek indultam a sportban is. Mégis a legnagyobb hasznát abban látom a programnak, hogy nagyon megváltoztatta a gondolkodásomat – még ha korábban nem is jártam nagyon rossz úton. Mindig is tudatosan igyekeztem egészségesen élni, sőt még az irány is hasonló volt az Ön által megadotthoz, viszont a kivitelezés nem – itt jött be az Ön programja és szaktudása. Szóval biztosan jó úton jártam, hiszen odavezetett Emeséhez. Ön nélkül viszont soha nem jutottam volna ide, nem tértem volna vissza az egészség útjára. Persze több dolog kellett hozzá, de az egyik legfontosabb mindenképpen Emese programja volt. Az egy plusz hozadéka a programnak, hogy 25-30 éve tartó bőrbetegségeim szűntek meg néhány hét alatt, ahogy a diéta során a sok méreganyag kiürült a szervezetemből. Ezen még családtagjaim is meglepődtek, az orvos barátomról nem is beszélve. A már romló szemeim teljesen rendbe jöttek, olyan élessé vált a látásom, mint fiatal koromban volt. Ez nagyon fontos számomra, mivel sokat olvasok és egyszerűen soha nem tudtam megszeretni az amúgy dizájnos olvasó-szemüvegemet. A családom szerint 10 évet fiatalodott az arcom, ráncaim elhalványodtak, részben eltűntek – ez mondjuk egy nőnek fontos lehet, nekem kevésbé, de így van.
Őszintén írom Önnek, hogy sokat vártam a programjától, de erre az elképesztő sikerre és ilyen kimagasló eredményekre nem számítottam. Arra pedig végképp nem gondoltam, hogy lehet diétázni éhezés nélkül. Már pedig én egy percet sem éheztem és éhezem a diéta alatt, ami szintén nagyon fontos tényező.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megváltoztathattam az életemet az Ön segítségével, Emese!
Isten áldja Önt és Kedves Családját!
Mitchelstown (Írország)         Papp László
Természetgyógyász, csontkovács, fizikoterapeuta

• H. József 39 éves szentesi lakos. Előtte 127 kg, utána 94 kg.
Teljesen véletlenszerűen ismerkedtem meg az anyagcseretípus szerinti táplálkozás módszerével, és itt az elején el kell árulnom szenzációs, de ennél is fontosabb, hogy eredményes módszer. Egy szemészorvosi rutinvizsgálaton vettem részt, ahol a doktornő mondta, hogy minden rendben van, de ez nem lesz mindig így, mert nagyon súlyos betegségek táptalaja a jelentős túlsúly. Közöltem vele, hogy én gyerekkorom óta lassan, de igen biztosan hízok és én bármit csináltam idáig soha nem tudtam lefogyni. Másfél éven keresztül napi szinten úsztam, de az eredmény súlygyarapodás lett nem pedig fogyás, mivel úszás után még többet ettem. Reggel viszonylag keveset, de az idő előrehaladtával késő estig folyamatosan zabáltam. ( Elnézést, de azt, hogy addig tömi az ételt magába az ember még fájdalmasan nem feszül a hasfala, nem lehet máshogy nevezni.) Erre a doktornő kezembe nyomott egy adag paksamétát, hogy ez a megoldás, és hogy ő is ezt csinálja, higgyem el, ezzel gyerekjáték lesz a fogyás és minden más is jobb lesz. Közöltem vele, hogy szakácsnak tanultam, szóval van némi rálátásom a dolgokra a táplálkozásommal kapcsolatban, és én ilyesmiben nem hiszek. Erősködött a doktornő, de meg kell, mondjam, hogy sokkal vékonyabb és életvidámabb volt ő is mint két évvel ezelőtt, mikor utoljára voltam nála! Nem volt mit tenni, magamhoz vettem a paksamétát és eljöttem tőle. Hazaérve bedobtam a papírokat a könyves szekrényre. Szépen teltek a napjaim, hónapjaim ettem, ettem, ettem rengeteget. Egyszer csak elértem a sertéseknél is nagy súlynak nevezett határt, a 131 kg-ot, 50 méter futást nem tudtam megtenni, fájt a lábam és a cipő felvétele is szuszogással járt. Napokig csak ittam és nem ettem koplaltam, meg akartam mutatni, hogy lefogyok, de úgy legyöngültem, hogy már munkahelyemen sem tudtam rendesen dolgozni, és a felkelés is nehezen ment. Elővettem a paksamétát és elkezdtem tanulmányozni, bejelentkeztem a vizsgálatra, Szegedre Fehér Judit Emese szakértőhöz. Emese közölte az időpontot, és felhívta a figyelmemet, hogy előtte 2 órával egyek rendesen, mert nem lehet éhesen a vizsgálatot lefolytatni. Megfogadtam, hogy mindent betartok a legelejétől! Nem lehet éhesen menni, akkor reggelizzünk. Megittam egy nagy forró csokit, leküldtem egy dupla húsos hamburgert, majd leöblítettem fél liter kólával, vártam kicsit, majd elindultam a vizsgálatra. A vizsgálat kellemes környezetben történik, fájdalommentesen, lágy zene mellett, a lényeg lazának kell lenni. Igen rossz eredmények születtek a mérés során, de Emese közölte, semmi gond, ez javulni fog rohamtempóban. Itt kérdeztem meg, hogy ő is így étkezik-e? Mondta, természetesen igen, meg kell, mondjam, hogy egy rendkívül kiegyensúlyozott, csinos, kedves Hölgyet ismertem meg személyében. Megtörtént a vizsgálat, átbeszéltük a tennivalókat, megkaptam a használati utasítást a testemhez, pont úgy, mint amikor veszünk egy kenyérpirítót a boltban. Be kell tartani az utasítást és akkor jól működik. Búcsúzásként annyit mondott Emese, hogy az én típusom nagyon gyorsan tud hízni (ezt tudtam eddig is), de nagyon gyors lesz a fogyás is. Elkezdtem az ajánlásokat betartani, első este azt éreztem nem vagyok felpuffadva, harmadik éjszaka 3 kor felébredtem, hogy ki vagyok pihenve és nem akarok tovább aludni! Rohamtempóban indultak meg a kilók, lettem frissebb, lett jelentősen több energiám és nyugodtabb lettem. Sokat ettem ezután is nagy adag ételeket, már néha túl nagyokat is. Egy percig nem voltam éhes, és minden a helyére került. Az első héten lement 4kg, majd 2,5kg 1,3kg utána pedig heti 0,7kg és 1,2 kg között. A kontrollvizsgálaton szép eredményeket produkáltam. Jobb lett a minden eredményem, teljesen megváltozott a napi életem. Nem esik nehezemre megmozdulni, nem probléma egy éjszakát átvezetni ásítás nélkül! Ez régen 4 redbullal sikerült úgy, hogy ezzel is szenvedés és gyötrelem volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a módszert, garantáltan pozitív irányba megváltozik az élete utána.

• Kedves Emese!
Nekem az anyagcseretípus-mérés utáni élet egy megváltás volt! Nagyon súlyos refluxszal küzdöttem. 2 éve folytonosan görcsösen, borzalmasan köhögtem, összevissza vizsgáltak, eredmény semmi. Közben olyan súlyos hasi görcseim voltak, hogy a padlóra kerültem. Endoszkópos gasztroenterológiai vizsgálat után kiderült, hogy a gyomorsav már felmarta a nyombelet és a gége alsó szakaszát. Innentől kezdtek gyógyszerezni refluxra gátlástalanul, 1 év múlva a 9. fajta gyógyszernél közölte a háziorvos, hogy nincs erre más gyógyszer. Tünetek maradtak és a szörnyű szenvedés. A véletlen vitt el anyagcseretípus-mérésre, Szegedre. Itt pontosan megkaptam, mit lehet enni, mit nem, milyen arányban, hányszor, milyen mennyiségben. Betartottam. Én súlyos eset voltam, így 2 hónapot ki kellett várni, mire a reflux elmúlt, de úgy elmúlt, mintha soha nem lett volna. Azelőtt mindig beteg voltam (felső légúti), azóta nem vagyok beteg soha. Nincsenek se kisebb, se nagyobb bajaim, se nőgyógyászati, de megfázásos, se fájdalmak, semmi. Azelőtt rettenetesen puffadtam, mindig azt hitték, terhes vagyok, ez elmúlt, a hasam tökéletesen lapos. Legalább 10 évig annyira viszketett a bőröm, hogy véresre vakartam, gyakran álmomban, éjszaka, ez elmúlt, nem viszket már a bőröm. A tarkótáji csomók is elmúltak. A vesém is rendben működhet most már, mert elmúlt az örökös vécére járkálás, pedig megiszom azt a mennyiségű vizet, amit meg kell. Óriási az energiám, bármennyit tudnék dolgozni, sportolni. Egészségesebb vagyok, mint 20 évesen. Az alakom kifogástalan lett, a bőröm szép, a hajam szép. Ez a módszer mindennél jobb. Ami még nagyon jó: elmúlt a bizonytalanság, mit kell enni, mit nem; innentől tudatosan és magabiztosan lehet élni. És a mentális változás: amikor elkezdtem a típusom szerint táplálkozni, kisimult a világ, más lett minden; furcsa, de úgy éreztem, sírni tudnék a belső megelégedettségtől. Ezt nem tudja, csak aki átélte.
F. Erika. (50) Szeged

• Szemész orvos vagyok, 57 éves. Egész életemben a betegségek valódi okai érdekeltek, és a problémák természetes megoldása. Emiatt jógát, thai és talp masszázst, akupunktúrát, különböző meditációkat, reikit, pránát, és 11 éve homeopatiát tanulok. A családom 10 éve nem használ gyógyszereket, és próbálunk egészségesen táplálkozni.
A változó korban azonban 15 kg. testsúlyfeleslegem lett. Amikor az anyagcseretípus-mérésről hallottam, éppen paleolit módon próbáltam táplálkozni, ami nekem egyáltalán nem volt sikeres, mivel 65%-ban szénhidrátokat kell ennem, mint kiderült.
A mérés kellemes, nyugodt körülmények között történik, ellazult állapotban, nekem nagy élmény volt Szegeden Emesénél a mérés. Próbáltam mindent megérteni, megjegyezni, és utána minden kérdésemet pontosan tisztázni, hiszen ez az én érdekem volt.
Ahogy kimentem az ajtón, máris próbáltam egy kis konyhai mérleget beszerezni, és pontosan mindent betartani. Az első héten feszült voltam az izgalomtól, hogy mindent jól csinálok-e, és a méreganyagok elvonásától is. Ez olyan, mint amikor valakitől elvonják a kábítószert. Amikor abbahagyjuk a nekünk energiaszinten rontó élelmiszert, akkor elvonási tünetek jelentkeznek. Ez nálam egy hétig tartott. Cukorbetegek különösen figyeljenek erre, és beszéljenek a kezelőorvossal!
Utána pedig lassan, fokozatosan emelkedni kezdett az energiaszintem. A krónikus testi panaszaim folyamatosan múltak el. Az első egy hónapban nem javasolt a komolyabb testmozgás a tisztulási folyamat alatt, de én ez alatt is mozogtam keveset, a teljesítményem azonban hónapról-hónapra javult. 2016 nyarán naponta 25 km-t és 700m. szintkülönbséget tettünk meg a Magas-Tátrában a legkisebb lányommal. Egy évvel ezelőtt a 25 km. síksági gyaloglás is sok lett volna.
Mindig észrevettem, hogy akkor érzem magam a legjobban, ha minél tökéletesebben próbálok a mérés szerint táplálkozni. Ha visszatértem valamely régi, nekem nem megfelelő táplálékhoz, akkor visszatért egy régi tünetem.
Minden nap ajánlom a módszert a betegeimnek. Próbálom megértetni velük, hogy az életünkért mi magunk vagyunk a felelősek! Saját magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünkért!
A változtatás mindig nehéz, de az eredmény többszörösen kárpótol: magas energiaszint, egyre fiatalosabb külső, gyógyulás, és a fogyás csak jutalom mindezek után! Én 15 kg-t fogytam. Az sem közömbös, hogy növekedik az önértékelésünk, és szinte náthásak sem leszünk. Az ilyen ember jobb hatással van a környezetére, és orvosként is hitelesebb, követendőbb példát tud mutatni.
A három lányom nagyon hasonlít rám, mégis teljesen más típusok lettek, és másképp kell táplálkozniuk is. Minden megoldható! Ha pl. pörköltet készítek, abba két-háromféle húst is lehet tenni. Különböző nagyságúra vágom őket, és mindenki megtalálja a sajátját. A probléma nem ez, a kicsit másabb főzés, az odafigyelés, hanem a krónikus betegségek!
Javaslom mindenkinek, aki pozitív változást szeretne az életében, és képes érte lépéseket tenni, hogy menjen el Szegedre, jelentkezzen be anyagcseretípus-mérésre Emeséhez, hiszen a mérés szükséges, a jobb élet felé vezet.
Dr. Soós Beáta Szentes

• Számtalan diétát kipróbáltam és nem tagadom, volt, ami egy ideig bevált, de sok olyan is volt, ami egyáltalán nem használt. Így barátnőm javaslatára a biotermékekkel kezdtem el kísérletezni, viszont ez sem hozta el az általam elvárt eredményt. Internetezés közben találtam a honlapotokra, és első olvasás után tudtam, hogy ez a nekem megfelelő diéta. A mérés alatt a tanácsadó egyszerű nyelven magyarázta el nekem, hogy milyen típus vagyok és mi az, amit nyugodt szívvel ehetek és mi az, amit nem. A mérés óta 7 kg-t fogytam, ami 2 hónap alatt nem csekély teljesítmény. De nem csak a fogyás az, ami feltűnő változás az életemben. Sokkal mosolygósabb, energikusabb, életvidámabb vagyok. A munkahelyemen jobban teljesítek és a családi harmónia megtartásához sem vagyok fáradt. Piszkátor S., 23 éves

• Január közepén voltam nálad először, azóta követem az ajánlásodat. Fogytam is, de a legszembetűnőbb változásra a kozmetikusom hívta fel a figyelmemet, ugyanis szerinte a bőröm sokkal egészségesebb, mint azelőtt. Áprilisban az ismétlő mérésen kiderült, hogy a vitalitási szintem megduplázódott. És tudom, hogy ezt ennek a módszernek köszönhetem! Horváth A. (17 éves)

• Bevallom, a mérés és tanácsadás után kicsit össze voltam zavarodva, hisz mint kiderült, pont ellenkezőleg étkeztem, mint a szervezetem, genetikám igényelte volna. Rendszeres sportolás ellenére sem éreztem jól magam a bőrömben, és jó pár kilótól szerettem volna megszabadulni. Végső elkeseredettségemben fordultam Hozzád, de a rendszer túl bonyolultnak tűnt számomra. Aztán újból kértem egy találkozót a tanácsadómtól, aki a kérdéseimre egyszerűen, számomra is érthetően válaszolt, így elkezdtem a nekem megfelelő táplálkozást kialakítani. Azóta sokkal jobban érzem magam, élvezem az étkezéseket, ráadásul a kilóim is apadnak. Rájöttem, ez a végállomás, hisz mostantól nem egy diétát követek, hanem úgy táplálom a szervezetemet, ahogy az mindig is szerette volna. Köszönöm a segítségedet! Reviczki Zs. (30 éves)

• 1 hónapja jelentkeztem a mérésre. Elsődleges ok a cukorbetegségem szinten tartása volt, de titokban reménykedtem abban is, hogy pár kilót leadok. Nos, az elmúlt 1 hónapban a napi 2 gyógyszeradagot 1-re csökkentettem, hiszen a reggeli cukrom 5-6 között van. Ráadásul a titkon remélt fogyás is bekövetkezett, és egy számomra nem várt eredménynek is örülhetek, ugyanis, amióta az előírtak alapján étkezem az évek óta gyötrő emésztési problémáim is megszűntek. A mindennapjaim sokkal élvezhetőbbek, energikusabbak. S. László, (67 éves)

• Plusz kilók ellen vívott küzdelmem egész életemet végigkísérte. Többször is drasztikus fogyókúrába kezdtem, aminek az eredménye az lett, hogy amikor abbahagytam, a leadott 5-10 kg dupláját szedtem fel. 108-110 kg-ot mutatott a mérleg, amikor végleg megelégeltem addigi életformámat. Ekkor hallottam a módszerről. Bevallom, szkeptikus voltam, miután a csapból is a csoda fogyasztó módszerek folynak. Elmentem egy előadásra és a rendszer alapgondolata, miszerint nem vagyunk egyformák, nagyon meggyőzött, és sejtettem, hogy nálam is valahol itt rejtőzhet a hiba. Miután megtudtam táplálkozási és hormontípusomat, alig vártam, áttanulmányozzam a kapott anyagokat, s végre belevágjak. Azt mondták június végén, hogy októberben 70 kg leszek, ha betartom az ajánlásokat. Kétkedtem, de lelkesedésem határtalan volt: mértem, számoltam, osztottam, szoroztam, főztem. Nyitottamegészséges táplálkozás felé, tudatos vásárlóvá és fogyasztóvá váltam. Alig négy hónap alatt 14 kg-t fogytam, ami önmagában sem kis eredmény, hiszen korábban bármit tettem, nem mozdult a súlyom. Mindezt úgy értem el, hogy a dupláját, azaz 2000 kalóriát viszek be nap, mint nap, végre nem éhezem, sőt, ízletes, tápláló ételeket eszem, tele vagyok energiával, és nem utolsósorban teljesen átalakult a testem összetétele. A módszer valóban nem csak egy testsúlycsökkentő program, annál sokkal több: általa más lett az étkezéshez való hozzáállásom, a gondolkodásom, s ezzel az egész életem. Rég nem látott ismerősök mondják, ha összefutunk, hogy csak a fejem a régi. Az eddigi „golyó” becenevem helyett, ma már inkább „girnyónak” neveznek a barátaim. Leírhatatlan érzés ez annak, aki mindig is kövér VOLT! Sz. Róbert

• Köszönöm, hogy részt vehettem a számomra igen érdekes és élvezetes előadáson, amit másodszor is jó volt meghallgatni.
Orvosi képzettségem van, és ennek ellenére is sok számomra új ismeretről hallottam az előadáson, ami nem szerepelt az orvosegyetemi kiképzés tananyagában. Ez a fajta megközelítés valóban tudományos, élettani ismeretekre épül, az egyéni adottságok figyelembe vételének köszönhetően egyénre szabott, ennek köszönhetően eredményes, és alapjaiban különbözik a magazinok oldalain nagy számban megtalálható különböző tudománytalan fogyókúra receptektől, amelyeknek a némelykor szélsőségekig menő alkalmazása az egészségre nézve akár már komoly veszélyeket is magában rejthet .
Természetesen ajánlani fogom a környezetemben élő embereknek . dr. Erdei J.

• Örömmel tudatom, hogy 5 hét alatt 7 kg-ot fogytam.
Megszűntek a:légzési, vérnyomás ingadozási és térképnyelvi problémáim, savtúltengésem. Javult a látásom is. Köszönöm, hogy segítenek. Illyés M

• Ami számomra a legfontosabb és amiért ajánlom mindenkinek, aki ki szeretné próbálni:
 • megismertem azokat az ételeket (összetevőket), amik a szervezetem számára jó hatással vannak,
 • jobban odafigyelek az egészséges étrendre,
 • nem eszem túl magam, akkor sem maradok éhes ,
 • a térdízületem alig fáj, amióta a testem igényei szerint étkezem
 • jó volt kipróbálni egy újat, ami bejött
 • nem félek annyira a fürdőruhás időszaktól,
 • jobban érzem magam a bőrömben testileg és lelkileg is
 • a múlt év vége számomra nagyon nehéz volt, de ennek ellenére bírtam
Németh Z.

• Amióta az eszemet tudom, fogyókúrázom, az összes létező, önsanyargató diétát kipróbáltam. Ennek köszönhetően a testsúlyom tág határok között, folyamatosan változott, soha nem sikerült a számomra ideális súlyt megtalálnom, s legfőképp megtartanom. Nem csoda, hiszen - tévesen - azt a módszert alkalmaztam, amit a legtöbb, fogyni kívánó ember: sanyargattam a testemet, s ezzel együtt a lelkemet is. A mérés során aztán fény derült az igazságra: mit, hol rontok el. Megtudtam például, hogy a táplálkozási típusom szerint nekem jók a vörös húsok, a hormontípusom alapján viszont kifejezetten hízok a rendszeres fogyasztásuktól. Ez egyike azoknak a zsákutcáknak, melyekbe a módszer nélkül mindig besétáltam volna… Részletes útmutatót kaptam a saját testemhez, amit gőzerővel alkalmazni kezdtem. Átálltam a 3x-i étkezésre, megtanultam az arányaimat főzés közben alkalmazni, a receptjeimet átalakítottam, elhagytam a nekem hizlaló ételeket, s igyekeztem a számomra jótékony élelmiszerekkel megtölteni a konyhát. S mi lett az eredménye? Fél év alatt 10 kg-ot fogytam, úgy, hogy közben kicsattantam az energiától. Teljesen átalakult a testem, végre onnan fogytam, ahonnan mindig is akartam, a hasamból, s mindezt tartani is tudom. Ami viszont a legjobban tetszett nekem benne, hogy nem kínkeserves, lemondásokkal teli út vezetett a mostani külsőm eléréséig, hanem mindvégig jó kedélyű, rendkívül energikus voltam, s az evés is örömforrás maradhatott. Nincs olyan ismerősöm, barátom, aki ne illette volna vagy illetné dicsérő szavakkal az elmúlt fél év munkájának gyümölcsét. Ez az egyetlen program, ami valóban egy életen át tartható és az egész embert - az egyéni sajátosságaival együtt - figyelembe veszi.

• Egészség visszanyerése, energikusság elérése, fogyás – ezzel a három kitétellel vágtam bele. Azonnal ráéreztem a rendszer működésére, s egy heti méricskélés után, már szemmértékre pontosan tudtam, miből, mennyi és milyen összeállításban jó nekem. Nincs könnyű dolgom, hiszen óvodában dolgozom, ahol szinte semmit nem tudok megenni, így magam gondoskodom mindhárom étkezésemről. De szívesen teszem, mert megtapasztaltam, milyen hálás a szervezetem, ha olyan tápanyagot adok neki, ami valóban minőségi „üzemanyag” számára. Az új életformámnak köszönhetően normalizálódott a vércukorszintem, így nem kell gyógyszert szednem, sokkal jobb az emésztésem, egy energiabomba vagyok és 3 hónap alatt 10 kg-ot fogytam!

• 12 éve küszködöm I-es típusú cukorbetegséggel, s annak összes létező, negatív velejárójával. Fél évvel ezelőtt annyira rossz állapotban voltam, hogy már csak pislákolt bennem az életkedv – utolsó esélyként azonban még elmentem anyagcseretípus-mérésre. Életem legjobb döntése volt. A korábbi 19,8 %-os HgB a1c értékem (ami az orvosom szerint átlag 60-as vércukor értékeket jelent, így valójában az élettel összeegyeztethetetlen) 9,6%-ra csökkent! Végre megállt a rohamos és kétségbeejtő hízásom, sőt, már fogytam is! Nem vagyok állandóan éhes, eltűntek a pattanások az arcomról, nem ödémásodnak a végtagjaim, nincs rendszeres, kínzó fejfájásom, energikusabb vagyok, elkerülnek a betegségek, nem romlik a szemem és javult a koncentrációs képességem. Egyszóval új emberré váltam! A programot egész életemben folytatni fogom, sőt, még a gyerekeimet is ebben a szellemben fogom felnevelni. Teljesült a legnagyobb vágyam: végre cukorbetegként is teljes értékű életet élhetek. Köszönöm

• Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy sikerül leszoknom a kávéról, az édességről, az állandó nassolásról, lefogyok 14 kg-ot, s mindezt úgy, hogy közben a közérzetem, energiaszinten jobb, mint 30-40 évesen, annak egy szavát sem hittem volna el. Mára fordult a kocka: most én próbálom az embereket, a körülöttem élőket meggyőzni a felől, hogy igenis létezik hosszú távon is tartható fogyás, mely egyben életminőségünk gyökeres pozitív változását is okozza. Már tudom: ez a módszer az egyetlen út az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához és a testi-lelki egészséghez. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

• Sikerült 16 kilótól megszabadulnom, feleségemnek pedig helyreállt az összeomlott pajzsmirigye. Ezért szeretnénk leírni történetünket, hogy jó példaként szolgáljon másoknak is, és hogy eloszlassuk a kételyeket. 30kg túlsúllyal úgy döntöttem, hogy fogynom kellene. Nehezen bírtam a munkát, fáradékony, rossz közérzetű voltam, fájtak a lábaim. Találkoztunk a módszerrel. Feleségemmel beültünk és meghallgattunk egy előadást. Fölvettük a kapcsolatot a tanácsadóval, aki elvégezte az anyagcseretípus-mérést. Kaptunk egy 35 oldalas kiértékelést és hozzá teljes étrendet. Ekkor kezdődött a változás. Már a 2. nap után jobb lett a közérzetem. Két hét után elkezdtek a kilók lefele menni.1 hónap után megszűnt a lábfájásom, és a munka se volt már olyan megterhelő. Így jutottunk el odáig, hogy 3 és fél hónap alatt sikerült 17kilót fogynom,100,6-rol 83 kg-ra. De mégis, ami számunkra a legnagyobb eredmény, hogy feleségemnek 1 év eredménytelenség után a helyes táplálkozás hatására helyreállt a teljesen leállt pajzsmirigye.
H. Sándor 25 éves

• Feleségem vegetáriánus lévén igyekezett engem is a saját útjára vezetni, de mivel én rendkívül kívánom a húsételeket ez nagyon nehezemre esett. Kíváncsi voltam, nekem tényleg érdemes-e vegetáriánusnak lennem. Szerettem volna a feleségemet meggyőzni arról, hogy a hús nélkülözhetetlen számomra. A mérés után nyugodtan vettem tudomásul, hogy fehérjetípusba tartozom és különösen purinban gazdag vörös húsokat bátran ehetem. Azért számos zöldséggel kombinált receptet is kaptam, így a családi béke is megmaradt!
P. Ferenc (45 éves)

• Az anyagcseretípus-méréssel kapcsolatban teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. A módszer hatásos, illetve tökéletesen bevált számomra, 1 hónap alatt közel 10 kg súlyvesztéssel járt. Egészségügyi állapotom nagymértékben javult. El tudtam hagyni a vérnyomáscsökkentő gyógyszeremet, és az emésztési problémáim is megszűntek. Az ismerőseimnek is javasoltam ezt a mérést, hiszen nagyon hatásos. Természetesen a hatásfokot növeli, hogyha megfelelő táplálkozási étrendet követünk, illetve szigorúan betartjuk azt. E kettő kombinációja eredményezi a 100%-os eredményt. Negatív észrevételeim nem voltak, de persze azért az elején szokni kellett a változást, az új étrendet. Most már megszokta a szervezetem, és ezután is alkalmazom ezt az étrendet, életmód váltást. Aki szeretne hatásos módszert választani, kövesse példámat!
Tóth N.

• Örömmel tudatom, hogy 5 hét alatt 7 kg-ot fogytam. Megszűntek a légzési, vérnyomás ingadozási és térképnyelvi problémáim, savtútengésem. Javult a látásom is. Köszönöm, hogy segítenek.
Illyés M.

• Ami számomra a legfontosabb, és amiért ajánlom mindenkinek: megismertem azokat az ételeket (összetevőket), amik a szervezetem számára jó hatással vannak; jobban odafigyelek az egészséges étrendre, nem eszem túl magam, akkor sem maradok éhes; a térdízületem alig fáj, amióta így étkezem; jó volt kipróbálni egy újat, ami bejött; nem félek annyira a fürdőruhás időszaktól; jobban érzem magam a bőrömben testileg és lelkileg is; a múlt év vége számomra nagyon nehéz volt, de ennek ellenére bírtam
Németh Zs.

• Még csak egy hete tartom a számomra ajánlott étrendet, de hihetetlen a változás! Annyi energiám van, hogy ma már “kénytelen” voltam elmenni edzeni. Kevesebbet alszom, mégis friss vagyok, és valahogy folyamatosan jó a kedvem. Pedig csak annyit tettem, hogy változtattam a bevitt táplálék esetében a fehérje-szénhidrát-zsír arányokon. Olyan jól érzem magam a bőrömben, mintha 18 éves lennék újra (pedig kétszer annyinál is több vagyok :D). Ágnes

• Fantasztikus. Ma reggel ráálltam a mérlegre, ami 56,2 kg-ot mutatott, ez az 1 héttel ezelőtti reggeli mérésekhez képest kb. 2 kg csökkenés! Úgy, hogy gyakorlatilag soha nem vagyok éhes, mert rendesen eszem. A narancsbőröm majdnem teljesen eltűnt! Magas az energiaszintem egész nap, a kávét egyáltalán nem kívánom! Pedig olyan is előfordult, hogy 4-5 órát aludtam (elmúlt éjjel is, így most talán nem 90% az energiaszintem, “csak” 80% :)) de nincs nagy különbség. Egyre csinosabbnak látom magam, és ma felpróbáltam egy nadrágot, amit az utóbbi időben kihíztam, és most jó volt. Mintha izmosodtam is volna, de nem sportolok (még! De ha ennyi energiám lesz tartósan, akkor fogok :)). Nem puffadok, nem ég a gyomrom. A hasam sokkal laposabb, mint volt! Zseniális! A párom is nagyon elégedett az eredményemmel. Andi

• Hálámat akarom kifejezni, mivel 9 kg-ot fogytam 3 hónap alatt és a kedvenc farmerom passzol. Az egészségem kitűnő. Az alacsony pajzsmirigytermelésem megszűnt és vele együtt az összes tünet.

A diéta könnyen követhető és azt hiszem, ezt fogom követni életem végéig. Még egy kis beszámoló rólam: eddig 15 kilónál tartok mínuszban!!! bár a cél még messze legalább 10-14 kiló, de nem tűnik lehetetlennek mintha egyre lassabb lenne a fogyás, gondolom ez normális is… de a fő változások a következők: nem vagyok fáradt!!! tudok rendesen aludni!!! már nem 44-es ruhát hordok, hanem 40-est!!! nem hullik a hajam és nem törik a körmöm!!!
kb. ennyit tudok írni
Köszönöm ezt Neked!!! Ezer köszönet! Ágnes M.

• Július 11-én voltam nálad, július 13-án már csak azokat az ételeket ettem, ami jó a testemnek és remekül érzem magam. Néha már szó szerint szét tudnék robbanni, annyi energiám lett. A harmadik emeleten lakunk, és bevásárló táskákkal sokszor kész rémálom volt feltuszkolni magamat és a szatyrokat. Ma már kettesével szedem a lépcsőfokokat, és több táskával is felbírok jönni és belegondolok, hogy Úristen, ez a sok táska olyan mintha eddig rajtam lett volna, most tartok -20,5 kg-nál, és elmondhatom, hogy boldog vagyok. Kis koromtól kezdve Anyu mindenhova elrángatott, hol több, hol kevesebb siker, csak aztán a kiéhezett test, dugi csokihoz, meg újabb plusz kilókhoz vezetett, de amióta így étkezem, minden más lett, nem gondoltam volna :) Nagyon örülök neki, hogy találkoztam Veled. Sok puszi és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked!
Üdvözletem: S.

• Köszönöm kérdéseteket, nagyon jól vagyok. Mióta elkezdtem, ezerszer több energiám van, ami főleg az 1-2. héten volt látványos.
Súlyom is rendesen csökken. Ma reggeli mérésemkor 63 kg mutatott a mérleg,(-7 kg), úgyhogy haladok az ideális súly felé. Aminek nagyon nagyon örülök. A migrénem gyakorisága ritkult. Ami érdekes, hogy az 1. hónapban, ha jól emlékszem, talán nem is jött elő. Köszönöm: V. Klaudia (3 hónap után)

• Nagyon jól érzem magam. Nem éhezek, mégis mennek le a centik. És a legfontosabb, mióta Nálatok jártam, nem fájt a fejem.
Több az energiám is.
Néha azért csábítást érzek egy táblányi csoki után, de megállom 1-2 kockával. (K. Gyöngyi 1 hónap után)

• Nagy Katalinnak hívnak és 2 hónapja voltunk mérésen a férjemmel.
Az első 2 hétben sikerült leadnom 5 kg-ot és azóta tartom ezt a súlyt, bár most 2 napja megint – 40 dkg-mal kevesebbet mutat a mérleg
Nálam ami a Lényeg hogy még a módszer előtt nagyon fáradt voltam és kedvtelen sokszor még élni sem volt erőm…..ja és tegyem hozzá hogy nagyon nehezen tudtam csak nagy wc-re menni.
Most ahogy megváltozott a táplálkozásom, így sokkal több energiám van és sokkal jobb a kedvem is és a wc-s gond is megoldódott.
A mérés nagyon tetszett és kellemes volt.
Nálam ami kicsit nehezebben betartható, az a napi 3x evés de nagyjából ez is sikerül.
Amúgy 1 év alatt kell leadnom 26 kilót úgyhogy még van időm és az tetszik hogy tudom tartani a súlyomat azelőtt már 1 hét alatt visszaszedtem.
Szóval én személyesen is elégedett vagyok a módszerrel. Köszi szépen, Nagy K. Szlovákia

• Én maximálisan meg vagyok elégedve a méréssel, teljesen magaménak érzem. Végre egy “módszer”, ami különösebb erőfeszítés nélkül működik, és emberszámba vesz. Nem gondoltam volna, hogy a számomra előirányzott 3kilótól (amivel évek óta küzdök) észrevétlenül megszabadulok, ez eddig csak nehezen sikerült. Szerencsére nekem nem kellett drasztikusan életmódot váltanom, csak néhány dolgon változtatnom. Ami a fantasztikus, hogy tényleg 70-80 százalékban betartom és működik. Nem gondoltam volna, hogy az esti nassolásról (olajos magvak mértéktelenül) sikerül leszoknom, ez észrevétlenül elmaradt, eszembe sem jut. Az emésztésem teljesen normális lett, és jó erőben érzem magam. Az ismerőseim körében azóta is ajánllak másoknak.

• Szívesen eszem a számomra jó ételeket, nem okoz gondot az elkészítésük.
A mérés előtti időben sokat vacakolt a gyomrom, mostanra nagyon sokat javult.
Van egy kis súlyfeleslegem, amiből eddig leadtam több mint 2kg-ot, a zsírpárnák sokkal lazábbak lettek, úgy látom, nem érzik jól magukat rajtam.
Mozgok is, amennyit az időm enged, de azt céltudatosabban még fokoznom kell.
Szerettem a süteményeket, most egyáltalán nem eszem, ami meghökkentett, nem is kívánom.
A kávé, amit 2, 3-at ittam, nagyon lazát, sok tejjel, hát ez bizony néha próbára tesz, de állom a sarat.
Strapabíróbb lettem, többnyire jó a hangulatom, úgy érzem számottevő a változás.
Köszönöm, hogy megismertelek, s a módszeredet. Üdvözlettel: Kádár K.

• A módszeretekkel nagyon meg vagyok elégedve. Bár mostanában többet “bűnöztem”, de az egy hónap alatt leadott 5 kg súlyfeleslegem és a cm-ben eltűnt párnáim szerencsére nem jöttek vissza.
Úgy érzem, hogy fittebb és egészségesebb lettem, így hetente kétszer eljárok edzeni is. Mivel agyalapi típus vagyok ezért a TRX-et választottam mozgásformának.
Az általatok küldött recepteket szoktam elkészíteni és néha – az adott kalóriaértéken belül maradva – egy kicsit megvariálni. Üdv.: Péterffy G.

• Én április 2-án voltam mérésen. Az induló súlyom 86,8 kg volt, ma reggel pedig 74,1 kg-ot mértem. A súlycsökkenés méretcsökkenéssel is járt: 48-as ruhaméretem mostanra 40-42 méretre módosult, sokkal csinosabb és fiatalosabb holmikat tudok vásárolni magamnak. Természetesen nagyon örülök neki, és “csak úgy mellékesen” a következő pozitív változásokat tapasztaltam magamon: a mérés óta nem szedek sem emésztést segítő, sem hashajtó gyógyszereket, a sűrűn jelentkező migrénes fejfájásom a mai napra szinte teljesen megszűnt.
Az étrendet az első három hónapban szó szerint betartottam, ma már kicsit lazítottam rajta, de még így is csökken a súlyom.
Az eredményeimet látva már a kolléganőim közül többen is követik a módszert és együtt örülünk minden egyes leadott kilónak, “elvesztett” centinek. Köszönet érte. További sok sikert kívánok Üdv: J.

• Igen, talán bénán hangzik, de hidd el, már a második “tök jó” napom után sírtam örömömben. Szó szerint. És bár csak a magánnyugdíj pénztári reálhozamom miatt engedhettem meg magamnak ezt a mérést, örök életemre hálás leszek érte. A sorsnak, hogy véletlenül megtaláltam ezt a weboldalt. Tudod mi múlt ezen? Az életem. Van egy közel három éves kapcsolatom. Mindig az IBS-re hivatkozva utasítottam vissza, hogy összeköltözzünk. Pedig nagyon vágytam rá,
Még mindig alig merem hinni.
/Azt hiszem, ha ezt máshol olvasom, azt gondolom, hogy “hű, de nyálas”:) :)/Nagyon szép estét kívánok Neked! T.

• Köszönöm a sok segítséget. Már rég meg akartam változtatni az
étkezési szokásaimat, mert éreztem, hogy ahogy én étkezem az nem
mindig jó nekem. Változtatni akartam, de nem tudtam nekem mi is lenne
jó. Ezért örültem, amikor az agykontroll hírlevélben rátok találtam.
Környezetem is egyre jobban elfogadja, hogy változtattam és én is
kezdem megszokni. Még egyszer nagyon köszönöm a sok segítséget. Üdvözlettel: Szuppinger P.

• Az eredmény: 1 év és -10 kiló, sok-sok izom, és boldogság. 10 cm derék, 15 cm csípő. Soha nem éheztem, a testem-lelkem átalakult. Igaz ebben benne van a napi két óra pilates és BodyArt is. Voltak megtorpanások a fogyásban, de ez természetes. Nem is a kiló lényege, hanem látvány. Látom és érzem a különbséget. Kiegyensúlyozott és boldog vagyok. És mindezt könnyedén!!
Köszönöm neked és persze magamnak is.