Szerinted minden ember egyforma? Ugye nem!?

Nincs két egyforma ember, mivel mind külsőleg, mind belsőleg különbözünk egymástól.Más a testfelépítésünk, szervezetünk és más-más személyiséggel rendelkezünk.Az a táplálék, „ami másnak jó, nekem nem biztos, hogy jó”! Nem véletlenül fulladnak kudarcba a felkapott divatdiéták és fogyókúrás módszerek.Mivel nem vagyunk egyformák, nem lehet ugyanazt a táplálkozási módszert mindenkire „ráhúzni”! Minden ember szervezete önálló, egyedi, csodás „szerkezet”, ezért más és más igényei vannak személyre szabottan. Hogyan deríthetjük ki, hogy a szervezetünknek mi a legjobb táplálék? A válasz az anyagcseretípus-mérésben keresendő, melynek során az emésztőrendszeri, idegi és hormonrendszeri sajátosságokat vizsgáljuk a vércsoportot is figyelembe véve. Így kiderül, mit kell enni ahhoz, hogy egészségesek, energikusak legyünk és jó formában legyünk. Az anyagcseretípus-mérésnél vizsgáljuk az egyén idegrendszeri, emésztőrendszeri, hormonrendszeri, vércsoport szerinti sajátosságait. Az idegrendszeri beállítottság szerint az emberek lehetnek szimpatikus-, paraszimpatikus és egyensúlyi típusok.


Az emésztőrendszeri beállítottság szerint lehetnek lassúégetésűek, gyorségetésűek és egyensúlyi típusok.
A vizsgálat során figyelembe vesszük, hogy az adott egyén milyen hormonrendszeri aktivitással rendelkezik. Négyféle hormontípust különböztetünk meg: agyalapi, petefészek-, pajzsmirigy- és mellékvesetípust.
Kiderítjük, mely ételek fogyasztásával járulunk hozzá dominánsan működő hormonmirigyünk túlterheléséhez. Ha az ajánlásokat betartva változtatunk berögzült szokásainkon, akkor az alkati adottságokat tekintve is nagy változásokon mehetünk keresztül.
Megfigyeléseink alapján szinte minden ember felborult egyensúlyi állapottal küzd nap, mint nap. A gyakorlatban ennek következményei leginkább elhízás, rossz közérzet, depresszió, fáradékonyság vagy akár hiperaktivitás és egyéb betegségek formájában mutatkozik meg.
(A méréshez a vércsoport ismerete nem szükséges, csak minimális százalékban számít bizonyos hajlamosító tényezők feltárásában, amit a mérés egyébként felderít.)