GY

akran

I

smételt

K

érdések

Mit várunk a méréstől?
Az anyagcseretípus-mérés során felbecsülhetetlen értékű információkat kap mindenki, a teste, a szervezete működéséről, valamint önismerete szempontjából mindenki számára életbevágóan fontos. Ez nem egy rövid diéta, ez a program egy életre szól. Garantálja, hogy a szervezetünk egy életen keresztül optimálisan működik, a betegségeket elkerüljük, tele leszünk energiával, és mindent meg tudunk majd valósítani, amit eltervezünk.Miért hasznos ez nekem, nincs semmi bajom és az alakommal is meg vagyok elégedve?

Minden egyes sejtmaggal rendelkező sejtnek saját anyagcseréje van, és minden egyes sejt abból szerzi a táplálékát, mit mi elfogyasztunk. Ha olyasmit eszünk, ami nekünk genetikailag megfelel, akkor a sejtek hibátlanul fognak működni, ha olyasmiket eszünk napról napra, hétre, évekre, évtizedekre, ami nekünk nem felel meg, akkor a testünk ki fog merülni, ez a folyamat elkerülhetetlen.Én már minden diétát ismerek! Már mindent kipróbáltam! Semmi sem segített! Bizonyára ez sem fog!

Anyagcseretípus-mérés során a német EVA 3000 speciális orvostechnikai eszközzel objektív módon műszerrel való mérés során állapítjuk meg a páciens egyéni genetikai jellemzőit, mindenki egyénre szabott ajánlást kap, ami csak az övé. A módszer hatékonysága ezért mindenkire kivétel nélkül érvényes, sőt, más módszer, eljárás, elképzelés – a fentiekből adódóan - nem képes ilyen eredményességre.Én már minden módszert ismerek, nekem nem tudnak újat mondani!

A módszer viszonylag új, néhány éve van az országban, szinte ismeretlen még, a híre szájról szájra terjed az elégedett és boldog páciensek révén, akik már jártak nálunk. Dr. Klaus-Dieter Holzrichter német orvosprofesszor fejében állt össze a kép 100 év orvosi tapasztalatai, leírásai, elméleti és gyakorlati megfigyelései alapján, hogy milyen hatással vannak a tápanyagok az idegrendszeri, emésztőrendszeri és hormonális működésre. Ő volt az, aki a feleségével együtt évtizedeken át tesztelték az élelmiszereket és alapanyagokat, mely alapján összeállt a felbecsülhetetlen értékű élelmiszerlista is mind a 96 típus számára külön-külön.Miért jobb ez a módszer, mint az eddig ismert táplálkozási irányzatok?

Módszerünk annyiban különbözik minden más táplálkozási irányzattól, hogy nem ugyanazokat az általános ajánlásokat adjuk mindenki számára, hanem személyre szabott, a genetikai igényeknek megfelelő ajánlásokat készítünk. Az eddig ismert irányzatok bármelyike pl.: a vegetáriánus, paleolit, Atkins diéta, stb. nem veszi figyelembe azt, hogy különbözőek vagyunk. Már pedig nem vagyunk egyformák! Minden ember egyedi individuum, egyedi anyagcserével és tápanyag szükséglettel rendelkezik. Ezeket az egyedi igényeket csak a genetikai táplálkozás tudja feltérképezni anyagcseretípus mérés segítségével.Be lehet ezt tartani?

Itt nálunk semmi betarthatatlan, kivitelezhetetlen, nehéz, drága vagy beszerezhetetlen dolog nem fog következni, itt az fog következni, hogy mindenki tudatosan és biztos kézzel ki tudja majd választani az élelmiszerek és az alapanyagok közül azt, ami neki genetikailag megfelel, ami pedig nem jó, nem vesszük meg, nem esszük meg. Még a pénztárcánkat is bőven meg tudjuk kímélni!Gyerekeket is lehet mérni?

5 éves kortól mérjük a gyerekeket, a fontos, hogy meg tudjon ülni a széken a gyermek pár percre, míg lezajlik a mérés. A mérés kb. 10 percig tart, a többi idő a kiértékelésre, tanácsadásra kell.Fájni fog?

A mérés ruhában, fájdalommentesen, kellemes környezetben zajlik. Mintegy 10 perc a géppel való mérés, amikor egy karpántot helyezünk a bal karra, mérés alatt mindenki lazít, pihen. A körben futó fémékszereket érdemes otthon hagyni, mert mérés idejére le kell venni.Nem hiszem el! Hogyan tudnak meg bármit is, amikor vért sem vesznek!

Szerencsére a tudomány halad előre, szerencsére bízhatunk néhány kitűnő tudósban, akik zseniális felismeréseikkel jobbá tehetik az életünket. Számunkra a felismerés feladata marad, a megértés és a tanulás.
Ketten is mehetünk egyszerre mérésre?

Igen, sőt szerencsés, ha a családból egyszerre 2 ember érkezik mérésre, mert rengeteg információ jön a mérés alkalmával, ha ketten hallják egymás kiértékelését, jobb, mert több információ megy majd haza. Természetesen mindenki megkapja a teljes dokumentációt a helyszínen kinyomtatva is és email címére elküldve is.
Kísérőt vihetek mérésre?

A mérésen más személy nincs jelen. Kiértékelés alatt sincs jelen kísérő személy, hiszen felbecsülhetetlen értékű információkat kap a páciens, ami rá tartozik és neki jár. 18 év alatti gyermekkel vagy nagyon idős emberrel érkezhet kísérő mérésre és meghallgathatja a kiértékelést.
Mit kell tudni mérés előtt?

Mérés előtt 2 órával nem lehet enni, tehát a megbeszélt időpont előtt 2 órával kell enni utoljára, enni viszont kell, éhesen senki ne jöjjön mérésre, utána viszont már csak inni és vizet. Aznap cukrosat és koffeint, koffeinszármazékokat enni, inni nem lehet: kávé, tea, kóla, energiaitalok, csokoládé, kakaópor, guarana.
Ha a mérés időpontjáig valaki megbetegszik, új időpontot kell kérni, betegen nem jó mérésre jönni.Milyen ruhát vegyek fel mérésre?

Mindenkinek jobb a laza, kényelmes ruha és inkább nadrág, zokni, mert a testösszetételt mérő monitorra mezítláb kell majd felállni, és a zoknit könnyebb le-fel húzni.Hogyan kaphatok időpontot?

A megadott telefonszámon érdemes időpontot kérni (+36 (30) 7 212 717).
A délelőtti mérés rendszerint 9 órakor kezdődik a reggelizés miatt, és várhatóan 11.30-ig tart. A délutáni mérés rendszerint 14 órakor kezdődik a délben való ebédelés miatt. Ha valaki csak később ér rá a délután folyamán, természetesen tudunk későbbi időpontot adni, persze nem túl későn, hiszen a mérés hosszadalmas: kb. 2,5 óra.Félni kell, hogy mi fog itt kiderülni?

Nem! Az fog kiderülni, kinek milyen rendben, alapanyagokkal, arányokkal és mennyiségben kell étkeznie genetikai jellemzői szerint, teste igényeit megismerve és azt tiszteletben tartva. Az emberek úgy különböznek egymástól, mint például a színek különböznek egymástól. Itt mindenki egyfajta használati utasítást kap majd a szervezete működéséről. Ezt otthon kitapasztalni nem lehet, otthon legfeljebb részleteiben lehet rájönni kísérletezéssel, ha valami rossz hatással van. De a testünk nem való kísérletezésre!